მივიწყებული კერძები და რეცეპტები - კულტურის მკვლევრების, შეფ-მზარეულებისა და სომელიეების გასტრონომიული მოგზაურობა რაჭა-ლეჩხუმში.
მათი მთავარი მისია ადგილობრივი კერძების დამზადების ავთენტური ტრადიციები, რიტუალების აღმოჩენა და შემონახვაა. ხატის პური, განატეხი და ლეჩხუმური ლობიანი. მთავარი აღმოჩენა კი "კურიერის" ობიექტივში მოხვდა - ჭურჭელი, რომელიც ლობიანის დასამზადებლად მხოლოდ ლეჩხუმში მოიპოვება.
ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაცია, გასტრონომიული ტურიზმის ასოციაციასთან ერთად, საქართველოს მასშტაბით უკვე 2 წელია მოგზაურობს და ადგილობრივ გემოებს ეძებს.