03 ოქტომბერი 2024,   10:26
ვრცლად
იაპონური ვაშოკუ და ახალი წლის ტრადიციები

ახალი წელი იაპონიაში, კუნძულ ჰონსიუზე ტრადიციული წესების დაცვით აღინიშნება.
იაპონურ სამზარეულო ვაშოკუში წამყვანი როლი ბრინჯს, თევზს და ბოსტნეულს ენიჭება.

საახალწლოდ ყველაფერი საგაგნგებოდ მზადდება - სობა, ქასუ საკე და სხვა კერძები მრავალფეროვნებასა და მრავალგემოვნებას ქმნის, რაც ვაშოკუს მთავარი პრინციპია.

იაპონური ეროვნული სამზარეულო ვაშოკუ იუნესკომ მსოფლიოს არამატერიალურ ფასეულობად აღიარა.

ამავე თემაზე
დღის ამბები